Lekkende kraanIedereen kent de uitspraak wel dat de kraan lekt bij de loodgieter thuis. En dat is voor mij ook wel een beetje waar. Want in de afgelopen 2-3 jaar heb ik voor diverse bedrijven/artiesten websites gebouwd en onderhouden, maar mijn eigen website is in de tussentijd blijven liggen. Het is dan ook erg aanlokkelijk om daar even geen aandacht aan te besteden want “de klant gaat voor”. En dat is ook zeker waar, maar wat als die klant dan niet meer komt kijken op jouw site omdat die er verouderd uitziet, de content niet meer klopt en het niet duidelijk is of je überhaupt nog bestaat? Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Dus in de afgelopen weken ben ik maar eens aan het rommelen geweest met mijn spreekwoordelijke lekkende kraan. En aangezien ik al een tijdje met een fijn responsive template werkt voor een aantal klanten heb ik die nu maar eens doorgevoerd op mijn eigen site. Daardoor ging de gehele site op de schop en daarnaast moest de portfolio pagina eens flink op de schop! Want tegenwoordig moet een website toch echt responsive zijn. Responsive wil zeggen dat de website ‘meebeweegt’ afhankelijk van het apparaat waarop je hem bekijkt. Dus afbeeldingen schalen zodat hij op een mobieltje ook zichtbaar is, de content netjes onder elkaar zetten in plaats van naast elkaar en meer.

Werk de site nu helemaal naar mijn zin? Nee, natuurlijk niet! Want ook de loodgieter neemt geen genoegen met een kraan die niet meer lekt, maar waar hier en daar nog wel een plakker zit. Dus ik blijf nog wel even werken aan mijn site, maar voorlopig is het wel een kraantje waar ik naar durf te verwijzen.

Daarnaast heb ik al een tijdje niets gedaan aan mijn facebookpagina. Ook onterecht, omdat ik zeker weer bezig ben geweest met leuke projecten waar ik graag meer over vertel. Maar in de waan van de dag wil dat er nog weleens bij inschieten. Dus mijn volgende goede voornemen is om regelmatig blogs te schrijven over wat ik meemaak op mijn werk om een kijkje in de keuken te geven of iets meer te vertellen over de ontwikkelingen in het vakgebied. Weet ik dan alles? Nee, natuurlijk niet, daarom is het ook mijn kijkje op de ontwikkelingen.

En als ik nu weer eens een mooie foto maak, dan zorg ik ervoor dat ik hem niet alleen maar deel op een lokale facebookpagina, maar dat ik dat ik het ook hier deel. Dus welkom bij mijn goede voornemen!