Ik mocht afgelopen oktober twee kavels aanbieden bij een veilig voor twee goede doelen: het restaureren van de Googhermolen en het bouwen van de Hospice Amanda. Twee mensen hebben gul geboden op de twee kavels en dat betekend dat ik binnenkort twee mooie portretten ga afleveren! Dat vind ik dan weer leuk om te doen. Lees hieronder de tekst van het persbericht van de Lions Club Alkemade:

Afgelopen week hebben we een online veiling georganiseerd om geld in te zamelen voor 2 lokale doelen. In verband met het 100 jarig bestaan van de internationale organisatie hebben wij ons dit jaar extra ingezet voor twee lokale doelen te weten de inrichting van de nog te bouwen Hospice Amanda en het herstel van de Googhermolen. Het hospice zal een functie gaan vervullen in de opvang en verzorging van mensen in de laatste fase van hun leven en wordt gebouwd in Nieuwe Wetering. Met het herstel van de Googhermolen is weer een cultureel erfgoed van 300 jaar oud in oude glorie hersteld.

2 zaterdagen hebben we op het Noordplein in Roelofarendsveen gestaan om mensen te enthousiasmeren een bod te doen op 1 van de te veilen items. "Dat zij dit prima gedaan hebben, zult u zo zien" aldus president Joost Wesselman woensdagavond in Restaurant Wagenaar. Hierna mochten dhr. Bos van de Rijnlandse Molenstichting en dr. Sleeuw van Stichting Hospice Amandi een gordijn, wat voor de beide cheques hing, verwijderden.
De online veiling en acties zoals de marathon, golftoernooi en wijn verkoop hebben ervoor gezorgd dat we 2 cheques van ieder €12.500,-- konden overhandigen. Een prachtig bedrag, waar beide stichtingen hele mooie dingen kunnen(en konden) doen.
We willen iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd.