Avondje Bergkamp

Er zijn veel onbeantwoorde vragen als het over Arie gaat. Da’s wel zo fijn. Wat wel bekend is, is dat het publiek veel overeenkomsten vertoont met zijn ouders… beiden ontkennen tot de dag van vandaag zijn bestaan. In ieder geval is hij altijd zichzelf, iets wat hij zelf ook zou willen veranderen. Arie Koomen kent u wellicht van De Lama’s en het succesvolle cabaretduo Arie & Sylvester. Twaalf jaar lang hebben ze onafgebroken samengewerkt en in mei 2008 besloten ze om allebei solo te gaan.

De oudejaarsconference ‘Uit!’ was zijn eerste soloprogramma. Een doorslaand succes en een goede zet! Vanavond gooit Arie het over een heel andere boeg: hij is de luis in de pels in een cabaretesk toneelstuk met een eeuwenoud dilemma als leidraad: de verschillen tussen man en vrouw…

In Een Avondje Bergkamp betrekken Arie en zijn vrouw een appartementje in Benidorm. Zee, zon en vakantie, wat wil je nog meer?  Maar zoals altijd laait een oude vertrouwde discussie weer op: de vrouwen willen hun spaarzame vrije tijd besteden aan bijkletsen, terwijl de mannen nu eindelijk tijd hebben om voetbal te kijken. Hoe lost dit zich op? Of valt er net iets meer te regelen? Is het verschil tussen man en vrouw nu heerlijk, of juist een ramp…?

Spel: Arie Koomen, Edo Brunner (Winnaar 'Wie Is De Mol 2008', 'Tequila), Kim Goedegebure, Renate Reijnders (duo Reijn en Goed) en Bob McLaren.
Regie: Jeroen Kriek
Regie-assistente: Milou Pouw
Licht: Alexander van Ede
Geluid: Marc Reijnen

Tekst: Patrick Deters met bijdrages van Milou Pouw, Arie Koomen, Edo Brunner, Kim Goedegebure en Renate Reijnders

 

(c) 2009 PJGDesign.nl