Af en toe moet je even van de bewandelde paden af. Als bedrijf ben ik de afgelopen jaren steeds meer ‘ander werk’ gaan aanpakken, wat heel leuk was. Meer op de marketingcommunicatie kant, af en toe wat technisch beheer, maar ik merk dat ik steeds heel blij wordt van fotografie en het opzetten van digitale diensten. En zeker met de fotografiekant wil ik meer gaan doen.

Dus afgelopen najaar kwam ineens het idee in mij op om eens wat anders te fotograferen, sport bijvoorbeeld. Waarom? In theaterfotografie werk je vaak met lange sluitertijden, maar bij concerten moet je vaak snel ‘schieten’. Het wisselwerk tussen die zaken blijft mij trekken en ook bij sporten ga je snel schieten. Daarnaast wil ik de prestatie centraal stellen, net als bij een performance. Degene die de prestatie levert wil ik daarbij in het zonnetje zetten. Zo stond ik dus op 10 oktober op een mooi pad in de polder om foto’s te maken van heel veel mensen. Zoveel mensen dat ik even onderschat had hoeveel geheugen ik daarvoor mee moest nemen. Er zijn mooie foto’s uitgekomen waarin de kracht en de prestatie mooi te zien zijn. Vervolgens stond ik een maandje later bij de Zilveren Turfloop, in de stromende regen, ook ook weer foto's te maken van de doorzetters.

En ook dat ga ik het komend jaar weer proberen te doen, het mag met een zonnetje natuurlijk. En mocht je zelf denken dat er ergens een mooie kans voor mij is om met fotografie bezig te zijn in theater, studio of op een mooie andere locatie, laat het mij weten. Zin in! Voor de renfoto’s heb ik gelijk maar even Renfoto.nl opgezet, dat is wel zo makkelijk en hoef ik geen moeilijke URL’s naar de renners te schreeuwen als ze erom vragen!